Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Makaron z sosem pomidorowym prosto z Polski spaghetii2.jpg
Makaron z sosem pomidorowym prosto z Polski
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PortalkucharskiPlatynowy Szef Kuchni (6855)

Makaron z sosem pomidorowym prosto z Polski

Dzisiaj gotujemy makaron z sosem pomidorowym prosto z Polski.

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: cztery
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • parmezan, 20 dag
  • przyprawa do spaghetti, 1 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • czosnek, 2 szt.
  • sos pomidorowy, 0.5 kg
  • makaron , 0.5 kg
  •  
Sposób przygotowania

Warunki domowe. Prosty przepis w 15 min. cieszymy się pysznym włoskim makaronem z sosem pomidorowym czyli po włosku spaghetti bolognese. Używamy makaronu włoskiego, sosu ręcznie zrobionego z pomidorów lima. Do tego mięso wieprzowo-wołowe, czosnek , cebula oraz przyprawy papryka czerwona papryka słodka , majeranek, kolendra, sól, pieprz i szczypta curry. Makaron gotujemy w osolonej wodzie 6-8 minut na pół twardo. Kroimy cieniutko cebulkę i czosnek. Na rozgrzana patelnie dajemy oliwę z oliwek i wrzucamy mięso. Następnie dodajemy czosnek, cebulę i na końcu przyprawy. Po 1-3 minutach gdy mięso już dojdzie do siebie i się zarumieni dodajemy sos pomidorowy z naszych naturalnych pomidorów robiony ręcznie. Następnie gotujemy jeszcze przez 3 min.Gotowe danie posypujemy serem parmezan. Serdecznie zapraszamy 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650