Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Cynadry Cynadry.jpg
Cynadry
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Cynadry

Nie takie to proste

Składniki:
  • przecier pomidorowy, 1 łyżecz.
  • por, 50 g
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • cebula, 50 g
  • seler, 50 g
  • marchew, 50 g
  • nerka, 80 g
  •  
Sposób przygotowania

Nerki przekroić wzdłuż, wyciągnąć przewody moczowe, wymyć,włożyć do osolonego wrzątku i obgotować (ok. 10 min.). Marchewi selery zetrzeć na tarce o dużych otworach, cebulę i pory pokroić w krążki. Nerki odcedzić, ostudzić i pokroić poprzek w plastry. Cebulę i pory udusić na tłuszczu, dodać marchew, seler. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika, piec ok. 45 min. cynadry i przyprawy. Dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650