Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
karola13210Kuchcik (145)

Musli z patelni

Musli

Składniki:
  • płatki owsiane, 50 g
  • nasiona słonecznika, 4 łyżk.
  • płatki migdałowe, 3 łyżecz.
  • suszona żurawina, 15 g
  • miód, 3 łyżk.
  • jogurt grecki, 50 g
  • ser twarogowy chudy , 100 g
  • olej kokosowy, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Na suchej patelni prażymy płatki owsiane, na średnim ogniu, często mieszając. Po około 3 minutach zmniejszamy ogień i dodajemy płatki migdałów i pestki słonecznika. Po kolejnych 2-3 minutach dodajemy żurawinę, olej kokosowy i miód. Dokładnie wszystko mieszamy i prażymy przez około 2 minuty. Wyłączamy palnik i zostawiamy musli na patelni na kilka minut. Łączymy twaróg z jogurtem i dodajemy do niego nasze musli. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650