Tekst i zdjęcie: karola13210 - Kuchcik (145) Musli z patelniMusli |
płatki owsiane, 50 g
nasiona słonecznika, 4 łyżk.
płatki migdałowe, 3 łyżecz.
suszona żurawina, 15 g
miód, 3 łyżk.
jogurt grecki, 50 g
ser twarogowy chudy , 100 g
olej kokosowy, 1 łyżecz.
Na suchej patelni prażymy płatki owsiane, na średnim ogniu, często mieszając. Po około 3 minutach zmniejszamy ogień i dodajemy płatki migdałów i pestki słonecznika. Po kolejnych 2-3 minutach dodajemy żurawinę, olej kokosowy i miód. Dokładnie wszystko mieszamy i prażymy przez około 2 minuty. Wyłączamy palnik i zostawiamy musli na patelni na kilka minut. Łączymy twaróg z jogurtem i dodajemy do niego nasze musli.