Tekst i zdjęcie: karola13210 - Kuchcik (145)

Musli z patelni

Musli

Składniki:

płatki owsiane, 50 g

nasiona słonecznika, 4 łyżk.

płatki migdałowe, 3 łyżecz.

suszona żurawina, 15 g

miód, 3 łyżk.

jogurt grecki, 50 g

ser twarogowy chudy , 100 g

olej kokosowy, 1 łyżecz.

Sposób przygotowania:

Na suchej patelni prażymy płatki owsiane, na średnim ogniu, często mieszając. Po około 3 minutach zmniejszamy ogień i dodajemy płatki migdałów i pestki słonecznika. Po kolejnych 2-3 minutach dodajemy żurawinę, olej kokosowy i miód. Dokładnie wszystko mieszamy i prażymy przez około 2 minuty. Wyłączamy palnik i zostawiamy musli na patelni na kilka minut. Łączymy twaróg z jogurtem i dodajemy do niego nasze musli.