Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KamykKuchcik (40)

Ceviche z łososia

Świeże i orzeźwiające danie. Mozna podawać jako dodatek do dań bądź samodzielnie jako przystawke.

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Liczba porcji: więcej
  • na grilla
Składniki:
  • łosoś , 500 g
  • korzeń imbiru, 3 szt.
  • chilli, 3 szt.
  • sok limonowy, 150 ml
  • sól, 0 szczypta
  • cebula, 1 szt.
  • kolendra, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Łososia należy pokroić w drobną kostke, zalać sokiem z limonki tak aby łosoś był cały zakryty. Dodać posiekane chilli oraz imbir. Posypać delikatnie solą i odstawić na 2 godziny. Czerwoną cebulę pokroić w drobne piórka i zalać sokiem z limonki, również odstawić na 2 godziny. Po tym czasie łososia dobrze odsączyć z soku, posypać posiekaną kolendrą i udekorować cebulą wyjęta z marynaty limonkowej. Mozna podawać ze świeżym chlebem.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650