Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
DanaMłodszy Kucharz (251)

Ciasto z rabarbarem

Pyszne ciasto z kruszonką

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • cukier, 1 szkl.
  • jajka, 4 szt.
  • mąka pszenna, 2 szkl.
  • proszek do pieczenia, 1 łyżecz.
  • margaryna, 100 g
  • cukier waniliowy, 1 szt.
  • masło, 1 łyżk.
  • mąka , 3 łyżk.
  • rabarbar, 600 g
  • truskawka, 0 uncja
  •  
Sposób przygotowania

Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę.Margarynę rozpuścić, wystudzić, wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy - wszystko dodać do jajek, wymieszać. Zrobić kruszonkę: miękkie masło, 3 łyżki cukru i mąkę,rozgnieść palcami i mieszać aż nabierze konsystencji piasku.Rabarbar obrać, pokroić w plasterki cienkie, ułożyć na cieście ewentualnie z plasterkami truskawek lub jabłek. Posypać kruszonką.Piec 40-50 minut. Posypać cukrem pudrem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650