Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Udka pieczone w porach

Pieczone bez skóry udka są niskokaloryczne .

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • udka drobiowe, 4 szt.
  • por, 1 szt.
  • majeranek, 1 łyżecz.
  • pomidor, 1 szt.
  • łagodna papryka, 1 łyżecz.
  • sól, 1 łyżecz.
  • olej, 4 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Udka myjemy i osuszamy . Usuwamy skórę . Oprószamy obficie solą i papryką . Posypujemy majerankiem . Pora myjemy , osuszamy i kroimy wzdłuż w wąskie paski . Dno naczynia żaroodpornego smarujemy olejem i wkładamy połowę pora . Kładziemy udka i przykrywamy resztą pora . Pieczemy pod przykryciem około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni C . Podajemy z pomidorem . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650