|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450) Ciasto marchewkoweZdrowa marchewka w wersji deserowej .
Składniki:
Sposób przygotowaniaBiałka ubić z cukrem , dodać żółtka . Następnie stopniowo wsypać przesianą mąkę . Dodać proszek do pieczenia i sodę . Dokładnie wymieszać , po czym powoli wlewać olej . Startą na drobnych oczkach marchewkę odsączyć i dodać do ciasta wraz z przyprawą do piernika , orzechami i rodzynkami . Całość delikatnie połączyć . Na tortownicę wysmarowaną olejem i posypaną bułką tartą wyłożyć ciasto . Piec w piekarniku nagrzanym do 18- stopni C przez 45 minut . Po wystudzeniu ciasta , wierzch można udekorować polewą przystroić migdałami . |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|