Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ciasto marchewkowe ciasto marchewkowe.jpg
Ciasto marchewkowe
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Ciasto marchewkowe

Zdrowa marchewka w wersji deserowej .

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • jajka, 4 szt.
  • cukier, 3 szkl.
  • cukier wanilinowy, 1 szt.
  • mąka , 2 szkl.
  • soda oczyszczona, 1 łyżecz.
  • olej, 1 szkl.
  • marchew, 2 szkl.
  • proszek do pieczenia, 2 łyżecz.
  • przyprawa do pierników, 1 szt.
  • orzechy włoskie, 1 szkl.
  • rodzynki, 1 szkl.
  • bułka tarta , 4 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem , dodać żółtka . Następnie stopniowo wsypać przesianą mąkę . Dodać proszek do pieczenia i sodę . Dokładnie wymieszać , po czym powoli wlewać olej . Startą na drobnych oczkach marchewkę odsączyć i dodać do ciasta wraz z przyprawą do piernika , orzechami i rodzynkami . Całość delikatnie połączyć . Na tortownicę wysmarowaną olejem i posypaną bułką tartą wyłożyć ciasto . Piec w piekarniku nagrzanym do 18- stopni C przez 45 minut . Po wystudzeniu ciasta , wierzch można udekorować polewą przystroić migdałami .  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650