Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Gołąbki inaczej

Gołąbki inaczej

Składniki:
  • mielone mięso, 1 kg
  • kapusta głowiasta biała , 1 kg
  • kasza manna , 1 szkl.
  • jajka, 2 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • przecier pomidorowy, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować i posolić. Po 10 minutach odcisnąć i dodać do mięsa mielonego. Dodać grysik, sól, pieprz i jajka. Wszystko dokładnie wymieszać i uformować małe gołąbki. Obtoczyć je w mące i usmażyć w gęsiarce na złoty kolor. Podlać wodą i poddusić. Następnie dodać przecier pomidorowy, chwilę pogotować i ewentualnie podbić mąką. Doprawić do smaku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650