Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Zupa szpinakowa

Dodaje energii

  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • tłuszcz, 10 g
  • śmietana, 50 g
  • ryż , 10 g
  • marchew, 50 g
  • włoszczyzna, 50 g
  • kości, 75 g
  • szpinak , 100 g
  •  
Sposób przygotowania

Ugotować wywar z kości i rozdrobnionych warzyw. Szpinak prze­brać, drobno pokroić, udusić na tłuszczu i oprószyć mąką. Dodać do wywaru szpinak, a następnie opłukany na sicie ryż i gotować. Pod koniec gotowania dodać sól i śmietanę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650