Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Biscotti biscotti.jpg
Biscotti
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Biscotti

Te włoskie ciasteczka smakują wybornie w kawie .

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • cukier, 11 dag
  • jajka, 1 szt.
  • mąka , 11 dag
  • proszek do pieczenia, 1 łyżecz.
  • kawa, 1.5 łyżecz.
  • orzechy włoskie, 10 dag
  •  
Sposób przygotowania

1 . Jajko miksujemy z cukrem . Mąkę najpierw mieszamy z proszkiem , kawą i orzechami , a następnie z jajkiem . Dłońmi posypanymi mąką formujemy z ciasta 20 - cm wałek . Kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy .2 . Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach C . Studzimy 10 minut . Kroimy w 1 - cm plastry . Pieczemy kolejne 20 minut w 160 stopniach C . z obu stron . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650