Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450)

Biscotti

Te włoskie ciasteczka smakują wybornie w kawie .

Czas przygotowania: do 1 godziny

Stopień trudności: Średnie

Sposób przygotowania: pieczone

Liczba porcji: więcej

Składniki:

cukier, 11 dag

jajka, 1 szt.

mąka , 11 dag

proszek do pieczenia, 1 łyżecz.

kawa, 1.5 łyżecz.

orzechy włoskie, 10 dag

Sposób przygotowania:

1 . Jajko miksujemy z cukrem . Mąkę najpierw mieszamy z proszkiem , kawą i orzechami , a następnie z jajkiem . Dłońmi posypanymi mąką formujemy z ciasta 20 - cm wałek . Kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy .2 . Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach C . Studzimy 10 minut . Kroimy w 1 - cm plastry . Pieczemy kolejne 20 minut w 160 stopniach C . z obu stron .