Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450) BiscottiTe włoskie ciasteczka smakują wybornie w kawie . |
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: Średnie
Sposób przygotowania: pieczone
Liczba porcji: więcej
cukier, 11 dag
jajka, 1 szt.
mąka , 11 dag
proszek do pieczenia, 1 łyżecz.
kawa, 1.5 łyżecz.
orzechy włoskie, 10 dag
1 . Jajko miksujemy z cukrem . Mąkę najpierw mieszamy z proszkiem , kawą i orzechami , a następnie z jajkiem . Dłońmi posypanymi mąką formujemy z ciasta 20 - cm wałek . Kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy .2 . Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach C . Studzimy 10 minut . Kroimy w 1 - cm plastry . Pieczemy kolejne 20 minut w 160 stopniach C . z obu stron .