Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Piernik przekładany piernik przekładany].jpg
Piernik przekładany
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Piernik przekładany

Po prostu bardzo smaczny

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Średnie
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • miód, 15 dag
  • masło, 50 dag
  • mąka , 50 dag
  • żółtka, 3 szt.
  • soda oczyszczona, 1 łyżk.
  • przyprawa do pierników, 1 szt.
  • cukier, 30 dag
  • tłuszcz, 2 łyżk.
  • bułka tarta , 3 łyżk.
  • powidło śliwkowe, 4 łyżk.
  • mleko, 2 szkl.
  • kasza manna , 4 łyżk.
  • cukier puder, 30 dag
  • dżem, 20 dag
  • kakao, 2 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

1 . Wszystkie składniki ciasta dokładnie wyrób mikserem na jednolitą masę . Naczynie z ciastem przykryj ściereczką i odstaw do lodówki . Ciasto powinno odpoczywać w chłodzie całą dobę .2 . Następnego dnia podziel ciasto na 4 części i każdą ułóż w osobnej foremce nasmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką . Placki piecz około 45 minut w temperaturze 180 stopni C .3 . Przygotuj krem : zagotuj mleko , wsyp kaszę mannę oraz cukier . Gotuj i mieszaj , aż masa zgęstnieje . Potem ostudź .4 . Miękkie masło utrzyj mikserem na puch . Nie przerywając ucierania , dodawaj po łyżce ugotowanej kaszy . Placki przekładaj na przemian dżemem i kremem z kaszy manny , lekko dociskając .5 . Przygotuj polewę : masło stop , wsyp cukier , wlej kakao rozprowadzone niewielką ilością wody , wymieszaj . Po przestudzeniu polej piernik . Ciasto będzie najsmaczniejsze po 2 dniach . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650