|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450) Piernik przekładanyPo prostu bardzo smaczny
Składniki:
Sposób przygotowania1 . Wszystkie składniki ciasta dokładnie wyrób mikserem na jednolitą masę . Naczynie z ciastem przykryj ściereczką i odstaw do lodówki . Ciasto powinno odpoczywać w chłodzie całą dobę .2 . Następnego dnia podziel ciasto na 4 części i każdą ułóż w osobnej foremce nasmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką . Placki piecz około 45 minut w temperaturze 180 stopni C .3 . Przygotuj krem : zagotuj mleko , wsyp kaszę mannę oraz cukier . Gotuj i mieszaj , aż masa zgęstnieje . Potem ostudź .4 . Miękkie masło utrzyj mikserem na puch . Nie przerywając ucierania , dodawaj po łyżce ugotowanej kaszy . Placki przekładaj na przemian dżemem i kremem z kaszy manny , lekko dociskając .5 . Przygotuj polewę : masło stop , wsyp cukier , wlej kakao rozprowadzone niewielką ilością wody , wymieszaj . Po przestudzeniu polej piernik . Ciasto będzie najsmaczniejsze po 2 dniach . |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|