Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kawowa stefanka na herbatnikach stefana-600x399.jpg
Kawowa stefanka na herbatnikach
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
OnnyKuchcik (128)

Kawowa stefanka na herbatnikach

Jest to słodki deser,bez pieczenia.Prosty w przygotowaniu.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Liczba porcji: cztery
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • cukier wanilinowy, 1 łyżecz.
  • mleko, 200 ml
  • kakao, 5 łyżk.
  • cukier puder, 1 szkl.
  • masło, 250 g
  • herbatnik, 250 g
  •  
Sposób przygotowania

Najpierw masło w temperaturze pokojowej ucieram z cukrem pudrem i cukrem waniliowy (lub aromatem) na gładki, jasny puch.Dosypujemy kakało(słodkie)Herbatniki maczam w mleku i układam na desce lub paterze, ja ułożyłam 2 x 6 może to wydawać się niewiele, ale stefanka jest podzielna, możecie też 4 x 8 lub inna kombinację.Każ warstwę smaruję kremem.I znowu herbatniki obtoczone w mleku, krem i tak do skończenia składników. Z wierzchu smaruję kremem, dekoruję rozpuszczalną kawą i kakao.Chowam do lodówki na kilka godzin by stefanka się zmacerowała (!) potem kroję ostrym nożem lub nożem z ząbkami na ok. pół centymetrowe kawałki. Smacznego. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650