|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowania1. Kurczaka podzielić na kawałki. Obraną cebulę przypiec w piekarniku lub nad gazem. 2. Włoszczyznę z kapustą pokroić an kawałki. Wlać do garnka 2l wody.Włożyć kurczaka, włoszczyznę i cebulę. Dodać przyprawy. Rosół gotować na wolnym ogniu godzinę. 3. Przygotować ciasto naleśnikowe, posiekać szczypiorek i wrzucić do ciasta.Usmażyć naleśniki. 4.Naleśniki posmarować ziołowym twarożkiem i posypać bazylią. Zwinąć w rulony. Każdy naleśnik zawinąć osobno w folię. Odstawić na 20 minut. Odwinąć i pokroić w plastry. Rosół przecedzić i doprawić do smaku, zagotować. Naleśnikowe ślimaczki włożyć do talerzy i zalać gorącym rosołem. Udekorować. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|