Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
niesiaKuchcik (195)

Polędwiczki zawijane w boczek

.......

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • sól, 0 szczypta
  • mielony pieprz, 0 szczypta
  • smalec, 1 łyżk.
  • rozmaryn, 1 szt.
  • boczek wędzony, 10 dag
  • twarożki, 10 dag
  • żółtka, 1 szt.
  • chleb tostowy (pszenny) , 1 szt.
  • cebulka dymka, 3 szt.
  • polędwica wieprzowa, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

1. Dymki posiekać, dodać pokruszonego jednego tosta, żółtko i twarożek. Przyprawić pieprzem i solą. Masą posmarować polędwiczki. 2. Każdą owinąć plasterkami boczku, obłożyć gałązkami rozmarynu i związać nicią. 3. Mięso obsmażyć na smalcu. Podlać 1/4 l wody. Wstawić do piekarnika i piec przez 30 minut w 200 st. Zrobić sos. Podawać z gotowanymi warzywami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650