Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Korzenne gwiazdki z lukrem Korzenne gwiazdki z lukrem!.JPG
Korzenne gwiazdki z lukrem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czekoladkaKuchcik (75)

Korzenne gwiazdki z lukrem

Pyszne korzenne ciasteczka o niezwykłym smaku i aromacie... Idealne na prezent pod choinkę.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • cukier, 10 dag
  • Margaryna Palma z Murzynkiem, 15 dag
  • jajka, 1 szt.
  • mąka , 25 dag
  • cynamon, 1 łyżecz.
  • goździki, 3 szt.
  • gałka muszkatołowa, 1 łyżecz.
  • ziele angielskie, 3 szt.
  • kardamon, 5 szt.
  • imbir, 1 łyżecz.
  • orzechy włoskie, 5 dag
  • płatki migdałowe, 2 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Wszystkie przyprawy zmiksować w blenderze. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajko oraz zmiksowane przyprawy. Orzechy i płatki migdałowe zmiksować z blenderze. Stopniowo dodawać mąkę oraz zmiksowane orzechy. Zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć na godz. do lodówki. Następnie rozwałkować ciasto, podsypując w razie potrzeby mąką. Foremką do ciasteczek wycinać gwiazdki. Piec ok. 10-12min w temp. 180st. Ostudzić na kratce i polukrować. Można ozdobić cukrowymi perełkami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650