Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Bakaliowe serce bakaliowe serce!.JPG
Bakaliowe serce
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czekoladkaKuchcik (75)

Bakaliowe serce

Ciasto jest łatwe w przygotowaniu, zawiera mnóstwo zdrowych bakalii.

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Średnie
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • mąka , 15 dag
  • kasza manna , 15 dag
  • Margaryna Palma z Murzynkiem, 15 dag
  • proszek do pieczenia, 1 łyżecz.
  • cukier, 4 łyżk.
  • cukier waniliowy, 1 szt.
  • bakalie, 15 dag
  • orzechy włoskie, 6 dag
  • miód, 2 łyżk.
  • sok z cytryny, 1 łyżk.
  • cynamon, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

1. W miseczce zmieszać mąkę, kaszę manna, cukier, cukier waniliowy i proszek. Margarynę stopić, dodać do suchych składników. Połowę ciasta wylać na natluszczoną i wysypaną kaszą manną blaszkę w kształcie serca.2. Drobno posiekać rodzynki, morele, śliwki i żurawinę, zalać 1/2 szkl. wody i gotować ok. 5 min na małym ogniu, często mieszając. Zdjąć z ognia, dodać miód, sok z cytryny, cynamon oraz posiekane orzechy. Masę wyłożyć na ciasto. Resztę ciasta rozkruszyć palcami, posypać na wierzch ciatsa. Piec ok. 35-40min w temp. 190-200st. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650