|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450) SokołySłodkie,lekkie przyjemności.
Składniki:
Sposób przygotowaniaZ białek ubić sztywną i lśniącą pianę,dosypując-po 1 -8 łyżek cukru.Delikatnie wymieszać ją z pozostałym cukrem pudrem i mąką.Przełożyć powstałe ciasto do rękawa cukierniczego lyb szprycy i wyciskać na wyścielający blachę natłuszczony papier ciastka w kształcie trójkątów o bokach 8-18 cm i grubości około 0,5 cm.Wyrównać powierzchnię ciastek nożem.Oprószyć wszystkie płatkami migdałowymi i piec 40 minut w temperaturze 120-140 stopni C.Wysuszone trójkaty łączyć parami,przekładając je masa kajmakową lub innym kremem kotowym np.nutellą. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|