Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Gulasz wieprzowy z kaszą gulasz_wieprzowy_z_kasza_jeczmienna_medium_recipe_watermark.jpg
Gulasz wieprzowy z kaszą
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
paula999Młodszy Kucharz (301)

Gulasz wieprzowy z kaszą

Smaczne danie na zawołanie

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: cztery
  • dieta
Składniki:
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • majeranek, 1 szczypta
  • kminek, 1 szczypta
  • mielona papryka, 1 łyżecz.
  • czosnek, 2 szt.
  • pomidor, 2 szt.
  • papryka czerwona, 2 szt.
  • mięso z warchlaka, 300 g
  • cebula, 1 szt.
  • smalec, 1 łyżk.
  • kasza jęczmienna , 200 g
  •  
Sposób przygotowania

Kaszę gotowac 18-20 minut. Zarumienic na smalcu drobno posiekaną cebulę,dodac pokrojone w kostkę mięso wieprzowe-podsmażyc.Następnie osolic,posypac pieprzem,czerwoną papryką w proszku-dusic.Po krótkim duszeniu dolac wodę i dodac pokrojoną paprykę.Po kilkunastu minutach dodac pomidory,rozgnieciony kminek ,dolac wodę,i podgotowac.Przyprawic czosnkiem i maryjankiem.Podawac z kaszą jęczmienną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650