Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Quesadilla z łososiem classic quesadilla.jpg
Quesadilla z łososiem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KarolaMKuchcik (85)

Quesadilla z łososiem

Quesadilla to tradycyjne danie kuchni meksykańskiej przygotowywane z tortilli i roztopionego sera.

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: grillowane
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • łosoś wędzony, 100 g
  • ser żółty, 50 g
  • bakłażan, 50 g
  • tortilla, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Pokrój bakłażana w plasterki i ugrilluj w opiekaczu (np. w opiekaczu do kanapek) . Podgrzej lekko tortille w mikrofalówce. Ułóż na jednej z nich ser żółty, łososia i bakłażana. Posyp ulubionymi przyprawami i przykryj drugą tortillą. Włóż tortille do opiekacza i zostaw na ok. 3 minuty. Po wyjęciu pokrój tortillę na 4 części. Podawaj z ketchupem, majonezem lub dipem guacamole Santa Maria.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650