Tekst i zdjęcie: KarolaM - Kuchcik (85) Quesadilla z łososiemQuesadilla to tradycyjne danie kuchni meksykańskiej przygotowywane z tortilli i roztopionego sera. |
Czas przygotowania: do 15 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Przekąska
Sposób przygotowania: grillowane
Liczba porcji: cztery
łosoś wędzony, 100 g
ser żółty, 50 g
bakłażan, 50 g
tortilla, 2 szt.
Pokrój bakłażana w plasterki i ugrilluj w opiekaczu (np. w opiekaczu do kanapek) . Podgrzej lekko tortille w mikrofalówce. Ułóż na jednej z nich ser żółty, łososia i bakłażana. Posyp ulubionymi przyprawami i przykryj drugą tortillą. Włóż tortille do opiekacza i zostaw na ok. 3 minuty. Po wyjęciu pokrój tortillę na 4 części. Podawaj z ketchupem, majonezem lub dipem guacamole Santa Maria.