|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: klosek1981Młodszy Kucharz (250) Zupa krem z groszkuPierwsza próba przepisu będącego połączeniem kilku innych jakie znalazłem na różnych serwisach kulinarnych.
Składniki:
Sposób przygotowania1. Zagotować bulion (warzywny - Winiary) 2 kostki = 1 l. wody.2. Podsmażyć cebulkę pokrojoną w krótkie piórka i ew. pora pokrojonego w plasterki(ja nie posiadam)oraz ugotować 3 ziemniaczki.3. Wsypać groszek, cebulę i ziemniaki do bulionu i zagotować ponownie.4. Zmiksować całą zawartość garnka za pomocą blendera.5. Masło rozrabiamy z mąką , dodajemy do tego ciepłego wywaru, dokładnie mieszamy do powstania jednolitej masy, a następnie dolewamy do bulionu z groszkiem6. Śmietanę mieszamy z żółtkiem i dodajemy do zupy po zdjęciu z palnika dokładnie mieszając.7. Dopiero na stole dosypujemy groszku ptysiowego. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|