|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: krzychud1Młodszy Kucharz (400) Gulasz z podrobówPyszny, tani i sycący.
Składniki:
Sposób przygotowania1. Podroby dokładnie umyć i oczyścić. Pokroić na mniejsze kawałki i przysmażyć na maśle. W garnku zagotować wodę z kostką rosołową, wrzucić przysmażone podroby, liście laurowe i ziele angielskie. Podroby dusić godzinę, resztę składników dorzucać w trakcie duszenia. 2. Na maśle zeszklić grubo pokrojoną cebulę, wrzucić do garnka. 3. Pieczarki pokroić w duże kawałki, czosnek posiekać, wrzucić razem na patelnię, posypać solą i pieprzem. Przysmażyć i wrzucić do garnka. 4. Paprykę przypalić palnikiem, zdjąć skórę, pokroić, wrzucić do garnka. 5. Gulasz doprawić papryką ostrą, curry, pieprzem kolorowym świeżo zmielonym i sosem sojowym. 6. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy, zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszaną z zimną wodą i zabielić śmietaną. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|