Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Gulasz z podrobów IMG_7183.JPG
Gulasz z podrobów
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
krzychud1Młodszy Kucharz (400)

Gulasz z podrobów

Pyszny, tani i sycący.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: duszone
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • żołądek, 20 dag
  • serce, 20 dag
  • wątróbka drobiowa, 20 dag
  • cebula, 3 szt.
  • papryka czerwona, 2 szt.
  • ząbek czosnku, 3 szt.
  • pieczarka, 15 dag
  • ziele angielskie, 3 szt.
  • liście laurowe, 2 szt.
  • papryka ostra, 1 łyżecz.
  • curry, 1 łyżecz.
  • pieprz kolorowy, 1 łyżecz.
  • sól, 0 szczypta
  • pieprz czarny, 0 szczypta
  • koncentrat pomidorowy, 2 łyżecz.
  • Śmietana 18% , 2 łyżk.
  • sos sojowy, 1 łyżecz.
  • kostka rosołowa, 1 szt.
  • masło klarowane, 2 łyżk.
  • mąka ziemniaczana, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

1. Podroby dokładnie umyć i oczyścić. Pokroić na mniejsze kawałki i przysmażyć na maśle. W garnku zagotować wodę z kostką rosołową, wrzucić przysmażone podroby, liście laurowe i ziele angielskie. Podroby dusić godzinę, resztę składników dorzucać w trakcie duszenia. 2. Na maśle zeszklić grubo pokrojoną cebulę, wrzucić do garnka. 3. Pieczarki pokroić w duże kawałki, czosnek posiekać, wrzucić razem na patelnię, posypać solą i pieprzem. Przysmażyć i wrzucić do garnka. 4. Paprykę przypalić palnikiem, zdjąć skórę, pokroić, wrzucić do garnka. 5. Gulasz doprawić papryką ostrą, curry, pieprzem kolorowym świeżo zmielonym i sosem sojowym. 6. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy, zagęścić mąką ziemniaczaną rozmieszaną z zimną wodą i zabielić śmietaną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650