Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Piernik na szybko Ciasto piernik.opakowanie.jpg
Piernik na szybko
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
PoduszkowiecKuchcik (90)

Piernik na szybko

Ciasto przygotowuje się tak naprawdę z piernika w proszku (piernik kętrzyński), a przełożony kremem i dżemem jest najlepszy.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • na Wielkanoc
  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • galaretka czerwona, 1 szt.
  • dżem, 0.5 szt.
  • margaryna, 20 dag
  • budyń śmietankowy, 2 szt.
  • mleko, 2 szkl.
  • olej, 170 ml
  • letnia woda, 1.5 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Piernik na szybkoSposób przygotowania (zgodnie z opisem na opakowaniu):Zawartość opakowania wymieszać z wodą w ilości 1,5 szkl. (380ml)Dodać 170 ml oleju (3/4 szklanki) i ponownie dokładnie wymieszać.Ciasto wyłożyć do formy uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą, odstawić na około 15 minut.Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni C) i piec około 45-60 minut.Upieczone ciasto przekroić na 3 części. Pierwszą część ciasta posmarować dżemem(najlepiej kwaskowatym, tutaj: morelowym), na dżem wyłożyć warstwę kremu budyniowego (tutaj jak do karpatki) i przykryć drugą częścią ciasta, następnie wyłożyć na ciasto resztę kremu, a na krem galaretkę np. wiśniową, wierzch ciasta oblać roztopioną czekoladą mleczną z odrobiną kakao. Krem:1,5 szklanki mleka zagotować, a w 0,5 szkl. mleka rozmieszać dwa opakowania budyniów, po zagotowaniu mleka dodać rozmieszany proszek i chwilkę pogotować. Do ostudzonego budyniu dodać margarynę i zmiksować mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Jest przepyszny! 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650