Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Paszteciki z ciasta francuskiego z11287989Q[1].jpg
Paszteciki z ciasta francuskiego
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
sandomiKucharz (489)

Paszteciki z ciasta francuskiego

Można podawać z różnym nadzieniem

Składniki:
  • ciasto francuskie, 2 szt.
  • jajka, 1 szt.
  • szpinak , 25 dag
  • łosoś , 35 dag
  • koperek, 1 łyżk.
  • szynka wędzona, 15 dag
  • ser żółty, 2 łyżk.
  • ser pleśniowy, 58 dag
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Przygotuj:Rozwałkowane mrożone ciasto francuskiejajko do posmarowania pasztecików.Farsz I:25 dag świeżych liści szpinaku35 dag fileta z łososiałyżka posiekanego koperkupo łyżce oliwy i soku z cytrynypieprz i sól.Farsz II:15 dag szynki wędzonej2 łyżki tartego ostrego żółtego sera5?8 dag sera pleśniowegołyżka posiekanej natkiSposób przyrządzania:Szpinak zblanszować, odcedzić. Łososia pokroić na paski, posypać pieprzem, solą, koperkiem, skropić sokiem z cytryny, schłodzić. Rozmrożone ciasto pokroić na kawałki. Każdy przykryć szpinakiem (zostawiając wolne boki ciasta), na nim ułożyć po 1?2 kawałki łososia. Zrolować, ułożyć na blasze, posmarować rozkłóconym jajem i upiec na rumiano (ok. 25 min) w 220°C. Przygotować farsz II: szynkę posiekać, wymieszać z serem pleśniowym, żółtym i natką. Rozsmarować na kawałkach ciasta francuskiego, uformować paszteciki, posmarować je jajem i upiec. Podawać gorące z pikantnym sosem pomidorowym np. do czystych zup. Paszteciki z łososiem można podać do bulionu rybnego 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650