|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246) Kruche bułeczki z bazylią i kozim seremPyszne
Składniki:
Sposób przygotowaniaRozwałkowujemy ciasto i kroimy na małe prostokąty. Łączymy masło z czosnkiem, tymiankiem i połową bazylii (pół pęczka). Jeśli ser kozi ma formę twarożku łączymy z masą jeśli jest w formie stałej kroimy na plasterki. Doprawiamy. Rozsmarowujemy masę na każdym prostokącie ciasta. Dodajemy listek bazylii i kawałek sera (jeśli wcześniej go nie użyliśmy). Zlepiamy rogi i układamy na blasze z pergaminem. Możemy posmarować rozmąconym żółtkiem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 190 stopni przez 15 minut. Smacznego |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|