Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Duszona marchewka duszona-marchewka_1256_300x500.jpg
Duszona marchewka
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
klaudiszjaSzef Kuchni (905)

Duszona marchewka

Sałatka z duszonej marchewki z dodatkiem śmietany może być dodatkiem do wszystkich dań jarskich, kurczaka, kotleta z drobiu.

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: duszone
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • marchew, 5 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • natka pietruszki, 2 łyżk.
  • kostka bulionowa, 1 szt.
  • kwaśna śmietana, 2 łyżk.
  • cukier, 2 łyżecz.
  • olej, 3 łyżk.
  • woda, 0.5 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać olej i udusić na nim pokrojona cebulę z cukrem lub miodem. Dodać obrane i pokrojone w słupki marchewki - chwilę podsmażyć. Dodać kostkę i wodę, dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec gotowania zdjąć pokrywkę, odparować nadmiar wody, dodać śmietanę i pietruszkę. Doprowadzić do krótkiego zagotowania. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650