|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: klaudiszjaSzef Kuchni (905) Ciasto migdałowe z czereśniamiCzereśnie można zastąpić innymi owocami.
Składniki:
Sposób przygotowaniaW misce wymieszać mąkę, mielone migdały i proszek do pieczenia.Całe jajka ubić z cukrem na bardzo puszystą i gęstą masę (do białości). Nie przerywając ubijania dodawać stopniowo olej, a następnie po łyżce mąki z dodatkami.Ciasto przelać do formy o śr. 26 cm. Wierzch ciasta posypać kakao (przez sitko) a na to ułożyć wydrylowane czereśnie.Na czereśnie możemy dać kruszonkę lub dopiero po upieczeniu polać strużkami rozpuszczonej czekolady.Ciasto pieczemy ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|