Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kotleciki z filetu kurczaka i majonezu kolteciki_z_filetu_kurczaka_i_majonezu1.jpg
Kotleciki z filetu kurczaka i majonezu
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
klaudiszjaSzef Kuchni (905)

Kotleciki z filetu kurczaka i majonezu

Najlepiej dzień wcześniej przygotować mięsko w marynacie.

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • pierś z kurczaka, 0.5 kg
  • majonez, 3 łyżk.
  • ser żółty, 10 dag
  • jajka, 2 szt.
  • mąka ziemniaczana, 2 łyżk.
  • pietruszka, 2 łyżk.
  • majeranek, 0.5 łyżk.
  • sól, 0 szczypta
  • pieprz, 0 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Filety z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Zieloną pietruszkę drobno pokroić.Do miski przełożyć filet z kurczaka, żółty ser, zieloną pietruszkę i dodać pozostałe składniki, tj. majonez, surowe jajka, mąkę ziemniaczaną, Vegetę, majeranek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na 24 godziny.Na drugi dzień farsz nabierać łyżką i kłaść na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażyć kotleciki z dwóch stron. Składniki wystarczą na około 8 kotlecików.Smacznego 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650