Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MartaKucharz (514)

Sok malinowy

ulubiony sok malinowy Diany Barry

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • malina, 600 g
  • cukier, 1 szkl.
  • ciepła woda , 1 szkl.
  • sok z cytryny, 2 szt.
  • plasterek cytryny, 0 uncja
  •  
Sposób przygotowania

Przełóż rozmrożone maliny do rondla, dodaj cukier.Gotuj na średnim ogniu 20-25 minut, ciągle mieszając, dokóki cukier się nie rozpuści.Tłuczkiem do ziemniaków starannie rozgniec maliny. Przecedź płyn przez sitko. SOk powinnien byc czysty, bez resztek owoców.Wyciśnij i przecedz sok z 2 cytryn. Dodaj do soku z malinZagotuj 4 szklanki wody, wlej do soku malinowego.Ostudź a następnie wstaw sok do lodówkiROzlej do wysokich szklaneczek. Przed podaniem do każdej wrzec cienki pasterek cytryny. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650