|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246) Żeberka w miodzie i pomidorachBardzo dobre i nie wymagają dużo pracy tzn, robią się "same"
Składniki:
Sposób przygotowaniaKroimy żeberka na mniejsze porcje - co 2-3 żeberka, dodajemy sos sojowy, miód, musztardę (najlepiej ostrą np. dijon), pokruszone liście laurowe, ziele angielskie i świeżo zmielony pieprz. Najlepiej wymieszac wszystko rękami tak aby każdy kawałek mięsa był otoczony marynatą. Przykrywamy i wstawiamy na noc do lodówki (ważne). Następnie obsmażamy na patelni (może byc bez tłuszczu bo żeberka mają swój tłuszczyk) z każdej strony i przekładamy do wysokiego garnka, zalewamy pozostałą marynatą, pomidorami w puszce z zalewą i posypujemy roztartymi ziołami prowansalskimi. Dusimy na małym ogniu do miękkości około 1,5 godziny. Podajemy z zasmażaną kiszoną kapustą. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|