Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Paszteciki ze szpinakiem 20101205099.jpg
Paszteciki ze szpinakiem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Paszteciki ze szpinakiem

Bardzo dobre i szybkie w przygotowaniu

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • dieta
Składniki:
  • szpinak , 15 dag
  • ciasto francuskie, 1 szt.
  • czosnek, 2 szt.
  • przyprawy, 1 łyżecz.
  • masło klarowane, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Rozpuszczamy masło na patelni i od razu wyciskamy czosnek na zimny tłuszcz. Dodajemy rozdrobniony, poszatkowany szpinak. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy przyprawy wg gustu. Dusimy około 10 min. Jeśli się spieszymy - kupujemy gotowe ciasto francuskie w rolce. Z jednego prostokątnego ciasta wykrajamy średniej wielkości prostokąty. Na jedną część wykładamy schłodzony farsz tak aby boki pozostały suche i zalepiamy drugą stroną ciasta, dociskając boki. Tak robimy z resztą pasztecików. Bierzemy blachę i kładziemy na niech pergamin - na nie kładziemy paszteciki i smarujemy rozmąconym z wodą żółtkiem. Wkładamy na 30 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650