|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: gagatekSzef Kuchni (970) Ryba pieczona w śmietanieRodzaj ryby oraz grzyby według uznania.
Składniki:
Sposób przygotowaniaRybę oczyścić, posolić i pozostawić na ok. 15 min. Grzyby świeże umyć, pokroić w kostkę i udusić w małej ilości tłuszczu do parowania wody. (Grzyby suszone umyć, namoczyć na parę godzin ugotować, odsączyć i pokroić). Bułkę pokroić w kostkę, dodać grzybów, posolić i zrumienić. Rybę nadziać częścią grzybów i spiąć wykałaczkami. Następnie umieścić na ogniotrwałym półmisek obłożyć pozostałymi grzybami z bułką, polać śmietaną wymieszać z mąką, solą i pieprzem. Wstawić rybę do piekarnika i upiec. Podawać posypaną zieleniną. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|