Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TrinNnitySzef Kuchni (1150)

Polędwica wieprzowa wędzona

Kucharskie mistrzostwo świata.

Składniki:
  • schab , 5 kg
  • sól spożywcza, 180 g
  • saletra, 10 g
  • ziele angielskie, 10 g
  • pieprz, 10 g
  •  
Sposób przygotowania

Mięso zamarynować w taki sam sposób, jak karkówkę na baleron (8—10 dni). Zawinąć ciasno w błonę z sadła i wędzić 4 dni w ciepłym dymie. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650