|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246) Knedle z sosem z bryndzyPrzepyszne oryginalne danie.
Składniki:
Sposób przygotowaniaUgotować ziemniaki i zatrzeć na tarce, następnie dodać jajko, mąkę i sól - zagnieść ciasto. Uformować wałeczek, spłaszczyć go i nożem odkrawać kluski. Wrzucić do gotującej się, osolonej wody i gotować aż do wypłynięcia. Odsączyć na sitku. Boczek lub szynkę pokroić w kostkę i usmażyć na skwarki. Rozgnieść bryndzę ze śmietaną (dodać tyle aby powstał gęsty sos). Knedle polać sosem posypać skwarkami i posiekanym szczypiorkiem. |
![]() Witaj nieznajomy![]() Użytkownik Ilość punktów ![]()
|
||||||||||||||||
![]() |