Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Galaretka mleczno - owocowa

Chwilkę zastyga ale warto poczekać

Składniki:
  • mleko, 1 szkl.
  • sok owocowy, 5 dag
  • żelatyna, 1 dag
  •  
Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Mleko zagotować i ostudzić. Do napęczniałej żelatyny dodać sok i zagotować (mieszając). Po całkowitym rozpuszczeniu się żelatyny roztwór dodać do mleka i wymieszać. Galaretkę wlać do salaterki i pozostawić do zastygnięcia. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650