|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246) Potrawa z jagnięcinyW oryginale to tadżin z jagnięciny ale nie posiadam specjalnego garnka który się tak nazywa więc nazwałam potrawę normalnie :)
Składniki:
Sposób przygotowaniaWymieszać czosnek z szafranem, cynamonem, imbirem, solą i pieprzem - natrzeć kotlety jagnięce. Posypać cebulą i pietruszką i wstawić na kilka godzin do lodówki, jak nie mamy czasu wrzucamy od razu na patelnię z rozgrzaną oliwą. Smażymy na umiarkowanym ogniu z dwóch stron, 1-2 minuty po czym zalewamy wywarem i dusimy 30 minut. W tym czasie odwracamy kotlety przynajmniej raz. Rozgrzewamy patelnię i prażymy migdały aż się zrumienią. Kotlety wykładamy na talerz, polewamy sosem, posypujemy cynamonem i migdałami. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|