Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Kisiel z soku i owoców

Dowolność w owocach

Składniki:
  • owoce, 10 dag
  • cukier, 2 dag
  • mąka ziemniaczana, 1 dag
  • woda, 150 ml
  •  
Sposób przygotowania

Owoce pokroić, drobne owoce użyć w całości. Z 50 g owoców przygotować sok: owoce zalać 2—3 łyżkami wrzącej wody, zagotować i zlać sok (można wycisnąć), dopełnić do odpowiedniej ilości (ok. 125 g) wodą. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą (ok. 1/2 szklanki). Sok zagotować z cukrem. Na gotujący sok wlewać, ciągle mieszając rozrobioną z wodą mąkę. Dodać owoce — wymieszać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650