Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Kapusta faszerowana

Podobne do gołąbków

Składniki:
  • kapusta, 30 dag
  • śmietana, 5 dag
  • mąka , 2 g
  • sól, 1 szczypta
  • przyprawy, 1 szczypta
  • mielone mięso, 5 dag
  • suszony grzyb, 5 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Sporządzić farsz - ugotować mięso, zemleć razem z grzybami i odrobiną ryżu. Kapustę rozebrać na poszczególne liście i sparzyć je. Na każdy liść nałożyć farsz mięsny, zawinąć i ułożyć ciasno w garnku, a następnie podlać wodą lub bulionem i dusić. Pod koniec duszenia dodać śmietanę rozmieszaną z mąką i przyprawami, po czym dusić jeszcze przez parę minut. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650