Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Kotleciki z kapusty

Zdrowiutkie

Składniki:
  • kapusta, 25 dag
  • jajka, 1 szt.
  • olej, 1 dag
  • bułka tarta , 1 dag
  • cebula, 5 dag
  • tłuszcz, 1 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę przekroić na 4 części, zalać wrzątkiem, dodać sól i gotować ok. 25 min. Ugotowaną i wystudzoną kapustę wycisnąć, a następnie posiekać. Jajo ugotować na twardo, ostudzić, obrać, również posiekać. Cebulę oczyścić, drobno pokroić i udusić na tłuszczu. Połączyć wszystkie składniki, dodać przyprawy oraz tyle bułki tartej, aby uzyskać gęstą masę. Formować małe kotlety, otaczać w bułce i smażyć. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650