Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Kalafior duszony

Lepiej jest podzielić na mniejsze części

  • Sposób przygotowania: duszone
Składniki:
  • kalafior, 20 dag
  • cebula, 5 dag
  • mąka , 3 g
  • olej, 15 g
  • przecier pomidorowy, 2 dag
  • śmietana, 5 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • mielona papryka, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Kalafior oczyścić, rozdzielić różę na mniejsze części. Zagotować wodę z solą i cukrem. Wrzucić kalafior i gotować. Przez ten czas cebulę drobno pokroić i dusić na tłuszczu. Do cebuli dodać przecier pomidorowy, kalafior i poddusić. Dodać wodę pozostałą z gotowania kalafiora i krótko gotować na słabym ogniu. Na koniec dodać śmietanę rozmieszaną z mąką i przyprawami — zagotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650