Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Jarmuż po hambursku

Propozyja z jarmużem

Składniki:
  • kiełbasa, 8 dag
  • jarmuż, 20 dag
  • cebula, 5 dag
  • ziemniak, 10 dag
  • olej, 5 g
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Jarmuż oczyścić, obgotować w osolonej wodzie, odsączyć i posiekać. Kiełbasę pokroić w plastry lub kostkę, dodać pokrojoną cebulę i podsmażyć. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, podlać wodą (1/2 szklanki) i dusić. Pod koniec duszenia dodać jarmuż i przyprawić do smaku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650