Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Szpinak zapiekany

Piec w piekarniku aż lekko się zarumieni.

  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • szpinak , 20 dag
  • cebula, 5 dag
  • olej, 1 dag
  • ryż , 15 g
  • przecier pomidorowy, 5 g
  • mleko 2,0 % , 10 dag
  • jajka, 1 szt.
  • mąka , 3 g
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • mielona papryka, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Przebrany i wypłukany szpinak drobno pokroić. Cebulę drobno pokroić i udusić na tłuszczu. Dodać szpinak i dusić ciągle mieszając. Gdy szpinak jest już gotowy, dodać koncentrat pomidorowy, ryż i przyprawy — wymieszać i poddusić. Następnie przenieść szpinak do ogniotrwałego naczynia, polać kefirem lub jogurtem wymieszanym z jajem i mąką, solą, pieprzem i papryką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650