Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Salceson czarny

Dobrze by było żeby podgardle było peklowane

Składniki:
  • podgardle, 1 kg
  • podroby wieprzowe, 0.5 kg
  • krew wieprzowa, 3 szkl.
  • wieprzowina , 25 dag
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • ziele angielskie, 1 szczypta
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • majeranek, 1 szczypta
  • żołądek wieprzowy, 1 szczypta
  • ząbek czosnku, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Wszystkie składniki włożyć do garnka, zalać wodą i gotować na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Po ugotowaniu wyjąć przyprawy, mięso pokrajać w kostkę, skórki drobno zemleć, połączyć z wywarem i z krwią, dobrze wymieszać i wlać do żołądka; zawiązać albo zaszyć wszystkie otwory. Salceson włożyć do garnka z wrzącą wodą i gotować na małym ogniu, zależnie od grubości salcesonu — 1 do 2 godz. 30 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650