Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Cukinia smażona

Podawać jako gorąca przystawkę

Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • olej, 10 dag
  • bułka tarta , 5 dag
  • mąka , 2 dag
  • jajka, 2 szt.
  • cukinia, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Młodą, nie wyrośniętą cukinię z niewykształconą komorą nasienną umyć, pokroić na plastry grubości ok. 1 cm. Lekko posolić, oprószyć pieprzem. Panierować w mące, jaju i tartej bułce. Smażyć na złoty kolor na gorącym oleju. Podawać jako gorącą przystawkę. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650