Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaszANiaSzef Kuchni (875)

Kiełbasa włoska

szklanka wina białego potrafi poruszyć podniebienie

Składniki:
  • wieprzowina , 1 kg
  • białe wino, 1 szkl.
  • krew wieprzowa, 1 szkl.
  • sól spożywcza, 20 g
  • pieprz, 20 g
  • jelito cienkie, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Mięso przepuścić przez maszynkę. Dolać wino i krew, dodać soli i pieprzu do smaku. Wszystko razem dobrze utrzeć i napełniać masą cienkie jelita wieprzowe wymoczone w serwatce. Kiełbasy obsuszyć, lekko uwędzić w zimnym dymie, posmarować oliwą i przechowywać w kamiennym garnku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650