|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: fanthomasSzef Kuchni (1060) Gruszki w sosie kakaowymPrzed podaniem przybrać je owocami lub dżemem. Składniki:
Sposób przygotowaniaObrane gruszki przepołowić, usunąć gniazda nasienne. Zagotować 3/4 szklanki wody z połową cukru, do syropu włożyć ostrożnie owoce, ugotować na wpół miękko, ostudzić. Ostudzone połówki gruszek ułożyć w kompotierkach. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z małą ilością zimnego mleka, resztę mleka zagotować, dodać zawiesinę z mąki ziemniaczanej, mieszając zagotować. Żółtka utrzeć do białości z pozostałym cukrem, wlać do nich, ubijając trzepaczką, mleko zagęszczone mąką i syrop z gruszek, dodać kakao, ubijać masę do zgęstnienia. Ciepłym sosem zalać wyporcjowane gruszki, ostudzić. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|