Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kompot z moreli (jabłek, śliwek suszonych) Kompot z moreli (jabłek, śliwek suszonych).jpg
Kompot z moreli (jabłek, śliwek suszonych)
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Kompot z moreli (jabłek, śliwek suszonych)

W podobny sposób można przyrządzać kom­poty z innych suszonych owoców z tym, że suszone jabłka i śliw­ki należy po namoczeniu zagotować.

  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • goździki, 2 szt.
  • skórka pomarańczowa, 1 łyżecz.
  • cukier, 10 dag
  • kostki lodu, 5 szt.
  • morela, 15 dag
  •  
Sposób przygotowania

Morele dokładnie umyć, zalać przegotowaną wodą i pozostawić na kilka godzin. Nie gotować. Z namoczonych moreli wyjąć pe­stki. Wodę, w której moczyły się owoce, zagotować z cukrem i przyprawami, morele połączyć z syropem. Ostudzony kompot przelać do salaterki lub kompotierek. Podawać z lodem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650