Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Dynia oprószana Dynia oprószana.jpg
Dynia oprószana
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gabi74Kucharz (635)

Dynia oprószana

Najlepiej smakuje jako dodatek do mięs

Składniki:
  • posiekana pietruszka, 1 łyżk.
  • przyprawa do zup, 1 szt.
  • mąka , 1 dag
  • masło, 3 dag
  • dynia, 80 dag
  •  
Sposób przygotowania

Dynię umyć, obrać ze skórki, wybrać pestki, pokrajać w kostkę średniej grubości, ugotować pod, przykryciem w niedużej ilości osolonej wody z dodatkiem tłuszczu (l dkg). Odsunąć na bok płyty, oprószyć mąką, dodać l kostkę przyprawy do zup rozpuszczoną w 2 łyżkach wywaru z dyni, wymieszać, zagotować. Połączyć z surowym masłem. Wyłożyć na salaterkę, posypać siekaną pietruszką. Podawać jako dodatek do mięsa. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650